Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

71 nya hyresrätter i Hyllie, Malmö

Riksbyggen bygger 71 lägenheter vid Hyllie centrum i samarbete med Veidekke.

Lev och bo klimatsmart med närhet till det mesta och världen

Att bo i Hyllie är att bo bekymmersfritt och bekvämt gällande service, kommunikation, nöjen och mycket mer. Här bor man attraktivt klimatsmart nära parker och grönområden och har goda möjligheter till rekreation och träning. Skola och barnomsorg finns i närområdet.

I Hyllie bygger vi totalt 71 moderna och attraktiva hyreslägenheter i kvarteret Frigg 1. Kvarteret är centralt och vackert beläget med närhet till Hyllie Vattenpark, Hyllie sportcenter och grönområden.

Kvarteret Frigg 1, erbjuder ett hus med 71 lägenheter på två till fyra rum och kök. I husen finns allt från tvåor om 50-55 kvadrat till ljusa, hemtrevliga treor om 71-74 kvadrat, charmiga fyror om 87 kvadrat. Husen som är på fyra till fem våningar har en fasad av gediget tegel.
Lägenheterna har vitmålade väggar och ekparkett i samtliga rum. Köket har vita släta luckor från Marbodal och en grå bänkskiva av laminat. Det finns spis med induktionshäll samt varmluftsugn och diskmaskin. Det rymliga badrummet är tillgänglighetsanpassat och har vita helkaklade väggar och grått klinkers på golvet. Alla badrum har tvättmaskin och torktumlare alternativt kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Inflyttning preliminärt 20 juni 2018.

Lägenhetsfördelning via Boplats Syd

Lägenhetsfördelningen i Hyllie kommer att ske via Boplats Syd. Boplats Syd är en kommunal bostadsförmedling som ägs av Malmö stad men där utbudet består av både kommunala och privatägda hyreslägenheter i västra Skåne inklusive Lund.

För mer information om Boplats Syd, registrering och öppettider se boplatssyd.se.

Genom att registrera dig på Boplats Syd, mot en årsavgift på 300 kronor har du möjlighet att söka alla de lägenheter som finns utlagda på Boplats Syds hemsida. Din kötid räknas från den dag du betalt årsavgiften. Detta gäller då också lägenheterna i Hyllie. Medlemmar i Riksbyggen Förtur har förtur till Riksbyggens bostadsrättslägenheter men inte förtur till Riksbyggens hyresrätter.

Ovanstående material innehåller ungefärliga uppgifter och avvikelser kan förekomma mellan kontraktshandlingarna och den information som ovan anges. Riksbyggen förbehåller sig rätten att göra ändringar i materialet fram till dess att hyresavtal tecknas.

Fakta om de planerade hyresrätterna i Hyllie

  • Antal hyresrättslägenheter: 71 
  • Lägenhetsstorlekar: 2-4 rum och kök, 50-87 kvadratmeter
  • Byggstart: December 2016
  • Beräknad inflyttning: juni 2018 
  • Beräknad tidpunkt för intresseanmälan: Början av januari 2018

Kvarteret och området

Hyllie är ett av Malmös absolut bästa lägen med utmärkta kommunikationer med tåg, buss, bil och cykel. Parkeringsmöjligheter för bil finns i intilliggande parkeringshus och bilpool finns i området.

Bostadskvarteret ligger nära Emporia köpcentrum med mer än 200 butiker, restauranger, caféer, systembolag, apotek och matbutiker. Här har du också närhet till Malmö Arena, mässhallar, hotell, kontor, nytt badhus, nya förskolor, skolor och mycket mera.