Årets Hållbarhetsförening

Bostadsrättsföreningar som jobbar med hållbarhet kan göra det på många olika sätt, men en sak har de gemensamt: människor gillar att bo där och fler vill flytta dit. Tävlingen Riksbyggens hållbarhetsförening är ett perfekt tillfälle att berätta om vad ni gör och om de resultat ni fått.

2017 arrangeras nästa rikstävling. Rikstävlingarna hålls vartannat år, och vartannat år arrangeras lokala tävlingar. Målet är att inspirera alla föreningar att jobba mer med hållbarhet. 

Tidigare vinnare

Riksbyggens Hållbarhetsförening 2015 finns i Luleå

Bostadsrättsföreningen Luleåhus nr 16 har utsetts till Riksbyggens Hållbarhetsförening 2015. Föreningen får bland annat utmärkelsen för sitt arbete med systematisk energioptimering och sina insatser för att stödja ett hållbart beteende i vardagen bland de boende. Juryns motivering lyder bl.a. ”Systematik och långsiktighet tycks genomsyra allt i denna förening”.

 – Utmärkelsen innebär en uppmuntran för oss att fortsätta med det hållbarhetsarbete som vi har inlett i föreningen. Vi upprättade en verksamhetsplan för några år sedan där hållbarhetsfrågorna är centrala och det har gett ett gott resultat. Satsningen på hållbarhet har betytt mycket för hela föreningen, säger Kenneth Bilander, ordförande i Luleåhus nr 16.

Film om Luleåhus nr 16 

Riksbyggens Lokala Hållbarhetsförening 2014

Tuvehus 2 har arbetat systematiskt för att nå sina miljömål och dessutom storsatsat på att äga tillsammans. 

Riksbyggen Hållbarhetsförening 2013

Brf Eskulapius i Majorna i Göteborg har arbetat mycket med både hållbarhet på det sociala planet och med en miljöpolicy.