Solar Egg

av Bigert & Bergström för Riksbyggen

Boka ett minne för livet! Bada bastu i Solar Egg

Bigert&Bergströms Solar Egg värms av en hjärtformad vedkamin och rymmer upp till 8 personer. Den guldpläterade exteriören består av 69 bitar rostfritt stål som speglar sin omgivning. Under 2017 kommer Solar Egg att flyttas runt mellan fantastiska arktiska miljöer i Kiruna med omnejd.

Solar Egg har nu rest vidare från Kiruna till Björkliden och en strålande utsikt över Torne Träsk och Lapporten. Premiärbastun är lördag 12 augusti och det kommer vara öppet för bokningar till söndag 24 september.

Solar Egg står intill Hotell Fjället i Björkliden. Du tar dig hit med bil eller kollektivt. Björkliden ligger längs E 10 mellan Kiruna och Narvik. Regionaltåg från Kiruna stannar vid station Björkliden, eller så går det att ta buss 91 med Norrbottens Länstrafik.

Kolla bokningsläget här. 
Information kan även fås genom bokning@laplandresorts.se eller på telefon +46(0)980-64100.

Riksbyggens nya lägenheter i Kiruna är ett av de första projekten i den redan världsberömda stadsflytten. Här har vi ritat ett nytt bostadsområde vid Luossabacken med utsikt över den arktiska fjällvärlden. Som kooperativ-ägd samhällsutvecklare vill vi bidra till en unik natur- och kulturupplevelse som speglar omgivningen och lyfter fram människan. Solar Egg handlar om den fantastiska Kiruna-andan, en sol-symbol för både nyskapande och varsamhet, hopp och gemenskap.

Konstnärerna Bigert & Bergström undersöker människans förhållande till klimat, natur, energi och teknik. De uppmärksammades tidigt för sina klimatkammare på världsutställningen i Lissabon 1998. 2015 täckte de toppen på Sveriges högsta berg, Kebnekaise, med ett värmeskyddande täcke, i ett spektakulärt försök att testa om glaciärens avsmältning kan stoppas med så kallad "geo-engineering". Verket Solar Egg handlar mer om klimat i praktiken.

Nedladdningsbara bilder på Solar egg för press finns här.