Solar Egg

av Bigert & Bergström för Riksbyggen

Boka ett minne för livet! Bada bastu i Solar Egg

Bigert&Bergströms Solar Egg värms av en hjärtformad vedkamin och rymmer upp till 8 personer. Den guldpläterade exteriören består av 69 bitar rostfritt stål som speglar sin omgivning. Under 2017 kommer SOLAR EGG att flyttas runt mellan fantastiska arktiska miljöer i Kiruna med omnejd.

Riksbyggen är först ut när startskottet går för stadsomvandlingen i Kiruna. Det firar vi med att ge staden ett konstverk som symboliserar energi, hopp och gemenskap.

I samarbete med Camp Ripan erbjuder vi handdukar och transport till en oförglömlig bastuupplevelse. Kolla bokningsläget här.

Riksbyggens nya lägenheter i Kiruna är ett av de första projekten i den redan världsberömda stadsflytten. Här har vi ritat ett nytt bostadsområde vid Luossabacken med utsikt över den arktiska fjällvärlden. Som kooperativ-ägd samhällsutvecklare vill vi bidra till en unik natur- och kulturupplevelse som speglar omgivningen och lyfter fram människan. Solar Egg handlar om den fantastiska Kiruna-andan, en sol-symbol för både nyskapande och varsamhet, hopp och gemenskap.

Konstnärerna Bigert & Bergström undersöker människans förhållande till klimat, natur, energi och teknik. De uppmärksammades tidigt för sina klimatkammare på världsutställningen i Lissabon 1998. 2015 täckte de toppen på Sveriges högsta berg, Kebnekaise, med ett värmeskyddande täcke, i ett spektakulärt försök att testa om glaciärens avsmältning kan stoppas med så kallad "geo-engineering". Verket Solar Egg handlar mer om klimat i praktiken.

Nedladdningsbara bilder på Solar egg för press finns här.