Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Att bygga för äldre är att bygga för framtiden

Ett tillgängligt boende med nöjda och aktiva äldre ger förutsättningar för nya sociala kontakter som skapar trygghet och höjer livskvaliteten.

Med rätt placerade, välplanerade och lättskötta lägenheter blir det attraktivt att flytta från sitt gamla – ofta lite för stora boende. Därmed skapar vi nya flyttkedjor och ökar rörligheten på bostadsmarknaden i kommunen.

Genom att skapa boendeformer som är anpassade efter att livet förändras, samt erbjuda individuella tjänster, kan man bo kvar längre i sina nya lägenheter. Faktum är att kommunen kan spara upp till 500.000 kr/år för varje äldre person som kan klara sig med hemtjänst i stället för särskilt boende.

Vi bygger där det redan finns service och infrastruktur, vilket leder till att befintliga resurser utnyttjas bättre och minskar klimatpåverkan.

Sju perspektiv på framtidens boendemiljöer

Kontakta oss

Vi utvecklar hela bostadsområden för att skapa trivsel och trygghet för alla - där platsen, människorna och planeten respekteras. Därför söker vi ständigt ny mark och fler samarbetspartners. Kontakta närmaste regionchef för mer information.

 

Region Syd
Ulrika Nyström 
073-0895350

 

Stockholm, Uppland, Norr
Carl-Henrik Appel 
070-5390027 

 

Region Väst
Michael Ekberg 
070-5777065

 

Region Öst
Elin Sjöstrand Olander 
072-5293396