Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Brf Ljuspunkten

I april börjar inflyttningen i Brf Ljuspunkten, intill Väsby Centrum.

 • Drabantgatan
 • 95 lägenheter

Brf Ljuspunkten

I april börjar inflyttningen i Brf Ljuspunkten, intill Väsby Centrum.

 • Drabantgatan
 • 95 lägenheter
Försäljning pågår

Fakta

 • Rum 1-2 rum och kök
 • Pris 1 340 000-2 390 000 kr
 • Avgift 1 568-2 590 kr/mån

Visningar

Sön 3 feb kl 13:00 - 14:00

Välkommen till vår visningslägenhet på Dragonvägen i Upplands Väsby (skyltat på plats)

+ Visa fler bilder (10 st)

Kontakt

Riksbyggen Förtur

Det här projektet har redan fördelats till förtursmedlemmar, men om du är intresserad av ett annat projekt som inte har säljstartat ännu kan du anmäla dig till Riksbyggen Förtur för att öka din möjlighet att välja din drömbostad.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Om projektet

Bostadsrätter i Upplands Väsby centrum

Här erbjuder vi allt från kvadratsmarta ettor på 27 kvadrat för dig som söker din första lägenhet till rymliga tvåor på 64,5. Smarta planlösningar med bra ljusinsläpp, de flesta har balkong eller uteplats. Innergården blir er egen gröna oas på sommaren, med grillplats och möblerad solterrass.

Nya bostadsrätter i Upplands Väsby

Söker du ny lägenhet? Behöver du en studentlägenhet nära Stockholm, ska du bli sambo, flytta hemifrån eller vill du bara ha lite extra rum? I Brf Ljuspunkten finns något för alla. Många av lägenheterna har studiokänsla med genomgående planlösningar som släpper in mycket ljus.

Läs mer

Gemensam lounge i bostadsrättsföreningen

I huset finns en bokningsbar lounge med övernattningsdel. Loungen kan användas som ett gemensamt vardagsrum där du och dina grannar kan ses för att titta på TV, spela dataspel, plugga eller duka upp till fest. Den kan också bokas för övernattande gäster.

Lägenheter med genomtänkt ljusdesign

Att ljus får oss att må bra är knappast någon hemlighet. Det gör oss piggare, gladare, friskare. Det ger oss mer energi. Det hjälper oss att tänka positivt – och positiva människor växer. Så tänker vi när vi utvecklar ett ljust kvarter i stadsdelen Fyrklövern, Upplands Väsby. Vi kan förstås inte garantera att solen alltid lyser här. Men vad vi kan garantera är en ljusare tillvaro, tack vare att vi tar tillvara på dagsljuset och adderar ännu mer ljus. Det kan till exempel vara en genomtänkt ljusdesign, en entrévåning med stora glaspartier och en innergård som är upphöjd från gatan för ett ännu ljusare läge. Samtliga lägenheter har dagsljus från minst två väderstreck.

Ljusa lägenheter i centrala Upplands Väsby

Brf Ljuspunkten ligger mitt i centrala Upplands Väsby. Här bor du granne med Väsby Centrum och dess stora utbud av butiker, restauranger och caféer. Ska du åka in till Stockholms Central tar det tio minuter att promenera till pendeltågsstationen och 30 minuter senare är du framme i city. Vill du träna finns ett aktivitetshus med sim- och idrottshall i närheten, men för säkerhets skull planerar vi även ett eget gym på bottenplan i huset.

Låna låd- och elcyklar!

För att uppmuntra till färre bilresor och fler härliga cykelturer bygger vi "Cykelstället". Där kan du låna låd- och elcyklar. Det finns även en mindre cykelverkstad med tvättmöjlighet.

Pengar insatta på SL-kort och/eller Sunfleet-kort

Alla bostadsrättsköpare som tecknar upplåtelseavtal med Brf Ljuspunkten och tillträder bostadsrätten erbjuds en mobilitetskassa i form av pengar insatta på SL-kort och/eller Sunfleet-kort. För att ta del av erbjudandet behöver bostadsrättsköparna delta på ett möte där Riksbyggen informerar om projektets mobilitetstjänster. Erbjudandet gäller de som tecknar upplåtelseavtal via Riksbyggens säljorganisation och som är de första att flytta in i respektive lägenhet.

Bostadsrätter med grön oas!

Innergården är upphöjd från gatan för att skapa en egen grön oas och ett ännu ljusare läge. En trappa upp finns en grillplats, boulebana, odlingslådor och en möblerad solterrass. En trappa ner finns en större gräsyta för aktiviteter. I pergolan kan du och dina vänner duka upp för en riktig festmåltid. Pergolan blir ett rum under bar himmel och lövskuggan från klätterväxterna svalkar skönt på varma sommardagar.

Lägenheter med fin inredning

Grundstandarden är genomgående hög med rostfri kyl/frys, integrerad diskmaskin, i lägenheterna på två rum och kök, och inbyggnadsugn. Med andra ord behövs det inga tillval.

Lägenheter med osynlig inredning

Köksfläkten med push-funktion, garderoberna som ansluter till köksskåpen har samma färg som köksluckorna för att skapa harmoni och vara designade för att vara osynliga. Vissa praktiska inredningsdetaljer plats byggs också för att smälta in i rummet.

Vitt reflekterar ljus...

För att köket i lägenheten ska bli så ljust som möjligt har vi valt vita luckor och ljusare grå bänkskiva och stänkskydd.

Att vi gillar ljus har du nog förstått vid det här laget.

För att släppa in ännu mer sol in till dig har vi valt stora fönsterglas och helglasade balkongdörrar i lägenheterna.

 • Planerad

   
 • Säljstart Förtur

  Maj 2017
 • Säljstart

  Maj 2017
 • Byggstart

  Höst 2017
 • Visningslägenhet

  November 2018
 • Inflyttning

  Vår 2019

Vandra runt och se projektets lägenheter i 3D

Öppna lägenhetsväljaren

Bostäder

Lägenhet
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Karta

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Att bo i bostadsrätt

Vad har du för rättigheter och skyldigheter som medlem i en bostadsrättsförening?

Se filmen

Trygghetsfilosofin

Om något oförutsett händer ger vi dig skydd mot dubbla boendekostnader, framflyttad tillträdesdag och avbokningsskydd.

Vår trygghetsfilosofi

Intresserad?

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan, så får du fortlöpande information om projektet av vår säljare. Det är inte bindande på något sätt och självklart kostnadsfritt.

Anmäl intresse till projektet Brf Ljuspunkten

Du kan enbart anmäla intresse för hela projektet och inte specifika lägenheter, det görs i kontakt med säljare

Ange förnamn
Ange efternamn
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält
Ange adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange postort
Ange personnummer

Fakta

Projektfakta

 • Toggle

  Läs mer om utvecklingen av Fyrklövern

  Läs mer om utvecklingen av Upplands Väsby på kommunens hemsida om Fyrklövern.

 • Toggle

  Grundläggning och stomme

  Huset och garaget byggs med en prefabricerad stomme av betong. Grundläggning sker med betongplatta som vilar på en markunderbyggnad av pålar och plintar.

 • Toggle

  Ytterväggar och Yttertak

  Husets fasad bekläs med träpanel med inslag av puts mot gården och med puts mot gator och gavlar. Entrévåningens fasad bekläs mot omgivande gator med klinkerplattor. Ytterväggarna byggs av utfackningsväggar i trä. Husets yttertak består av en träregelstomme med utvändigt ytskikt i plåt. Stuprör, hängrännor och andra bleck är av plåt.

 • Toggle

  Innertak, innergolv och innerväggar

  Innertaken och innergolven samt lägenhetsskiljande väggar utgör byggnadens stomme och är byggd med prefabricerad betong. Lägenhetstak och lägenhetsskiljande väggar målas efter underbehandling direkt på betongen medan golvet beläggas med parkett eller klinker på ändamålsenligt underlag. Lägenhetstaket kommer p.g.a. att det byggs med prefabricerade element ha synliga betongskivskarvar. Innerväggarna har ett ytskikt av gipsskivor med en stomme av plåtreglar. Vissa innerväggar förstärks med träfiberskiva innanför gips, dessa väggar är markerade på bofaktablad.

 • Toggle

  Fönster och fönsterdörrar

  Fönstren är treglasfönster (förberedda för persienner mellan glasen) med karm och båge av trä med aluminiumklädd utsida. Fönster och fönsterdörrar belägna i markplan förses med cylinderlås.

 • Toggle

  Dörrar och entréer

  Innerdörrar i lägenheter med trycke och lås. Lägenhetsytterdörrar av typ säkerhetsdörrar med trycke och lås. Entrépartier till trapphus utförs i rostfri stålplåt och till lokaler i lackad ek. Vid trapphusentréer finns porttelefonsystem med display och kortläsare. Skärmtak i glas och plåt med integrerad belysning vid huvudentréer.

 • Toggle

  Balkonger och uteplatser

  Varje lägenhet har utöver tillgång till den gemensamma gården en egen uteplats, balkong eller fransk balkong.

 • Toggle

  Entrébalkonger

  Längs med fasaden mot innergården går entrébalkonger som fungerar som länken mellan lägenhet och trapphus. Golv och tak på entrébalkonger utgörs av betong.

 • Toggle

  Trapphus

  Trapphusen har målade väggar och cementmosaikplattor på golv. Upp och ner i huset tar man sig antingen via hiss alternativt via trappor av betong med beläggning av cementmosaik. I trapphusets entréplan finns postboxar, sittbänk och anslagstavla. På entréplanet finns också rum för förvaring av barnvagnar/rullstolar.

 • Toggle

  Lägenhetsförråd

  Varje lägenhet har ett lägenhetsförråd placerat på vinden som är åtkomlig via hiss. Förråden avdelas med troaxnät.

 • Toggle

  Tekniska utrymmen

  På vinden finns tekniska utrymmen för ventilation och på varje trapphusplan finns elcentraler placerade. I garaget finns rum för el och data samt undercentral för VVS utrustning. Inom fastigheten finns fastighetsstäd och föreningsförråd.

 • Toggle

  Rumshöjd

  Rumshöjden i samtliga bostadsrum är 2,5 meter med undantag för våtrum där rumshöjden på grund av installationer kan vara lägre. Det kan förekomma att delar av rum är något lägre på grund av installationer eller konstruktioner.

 • Toggle

  Cykelparkering

  På entrévåningen finns ett generöst tilltaget cykelrum med plats för cirka 150 cyklar. Cykelrummet kan nås både från gata och gård. I cykelrummet finns det också tvätt- och reparationsutrustning samt bokningsbara elcyklar (tre stycken) respektive lådcyklar (tre stycken). På gården finns cykelställ.

 • Toggle

  Bilparkering

  Parkeringsplatser finns att hyra i garaget, 24 stycken, inklusive två handikapplatser. På gårdsgatan finns två bilplatser reserverade för bilpoolsbilar. Gästparkering finns på allmänna parkeringsplatser runt om i området. Garaget nås inom fastigheten via loftgång och gård för södra delen av huset. För norra delen nås garaget via hiss. Parkeringsplatser hyrs ut via separat kö och följer inte med bostadsrätten.

 • Toggle

  Gemensamhetslokal

  I den bokningsbara gemensamhetslokalen finns pentry, wc/dusch, sittmöbler och storbilds TV. Lokalen kan till exempel användas för styrelsemöten, kalas och andra festliga tillställningar. Lokalen kan också bokas som gästlägenhet för övernattande gäster.

 • Toggle

  Kommersiella lokaler

  I byggnaden finns plats för tre stycken kommersiella lokaler. I planeringsstadiet är dessa avsedda för verksamheter såsom cafe, gym och enklare restaurangverksamhet.

 • Toggle

  Gården

  Gården består av två etage där det lägre etaget ligger i markplanet och innehåller en gräsyta med planteringar och träd samt gångytor och plats för cyklar. Det andra etaget är byggd på garaget och belagt med markstensplattor och innehåller sittmöbler, grill och bouleplan. En fin pergola medför möjligheter till väderskydd och sittmöjligheter. Mellan de två etagen finns en trappa som är omgärdad av grönska och regnbäddar. Från gården kommer man in i båda trapphusen samt gemensamhetslokalen och cykelrummet.

 • Toggle

  Gårdsgatan

  Gårdsgatan direkt öster om innergården drivs som en gemensamhetsanläggning tillsammans med Väsbyhem. Gårdsgatan är belagd med markstensplattor och trafiken på denna gata ska framföras på de gåendes villkor.

 • Toggle

  Avfallshantering

  Till föreningen hör ett sopsystem bestående av två underjordsbehållare placerade intill garageentrén och till för hushållssopor. Övriga restfraktioner, såsom glas, plast och metall etcetera, kan sorteras i det miljörum som ligger i gatuplan mot Dragonvägen. Närmaste återvinningsstation ligger i Dragonvägens södra ända cirka 500 meter från föreningen.

 • Toggle

  Vatten och avlopp

  Fastigheten är ansluten till kommunens vatten- och avloppssystem. Samtliga lägenheter förses med individuella mätare för varmvatten. Bostadsrättsföreningen fakturerar sedan vidare till respektive bostadsrättsinnehavare för dennes varmvattenförbrukning via avgiftsavi.

 • Toggle

  El

  Fastigheten förses med en gemensam mätare för den totala elenergiförbrukningen. Samtliga lägenheter förses med individuella mätare för el. Bostadsrättsföreningen fakturerar sedan vidare till respektive bostadsrättsinnehavare för dennes elförbrukning via avgiftsavi. I lägenheten finns en kombinerad el och mediacentral där eldelen utgörs av vipp-säkringar, huvudströmbrytare och jordfelsbrytare.

 • Toggle

  Värme och ventilation

  Husen byggs med välisolerad stomme i syfte att få en låg energianvändning. Husen är anslutna till kommunens miljövänliga fjärrvärmenät. Uppvärmning sker med vattenburet värmesystem med traditionella radiatorer (element) kombinerat med ett till- och frånluftsystem med värmeåtervinning (ett så kallat FTX-system). Tilluftsdon placeras i lägenhetstak för bästa funktion.

 • Toggle

  TV/Tele/Data

  Föreningen är ansluten till Telia Öppen fiber och har fiberanslutning hela vägen in till lägenhetens mediacentral. I lägenheten finns en kombinerad el och mediacentral där mediadelen utgörs av eluttag för aktiv mediautrustning, plats för aktiv utrustning samt av en kopplingspanel för vidarföring av signal ut till lägenhetens mediauttag (vanliga datauttag RJ-45). En TV box med ett enklare kanalutbud (Must Carry dvs SVT 1 och SVT2 med flera ) ingår i föreningens kollektiva abonnemang. Resterande abonnemang avseende TV, internet samt telefoni tecknas av respektive lägenhetsinnehavare.

 • Toggle

  Brandsäkerhet

  Varje lägenhet förses med batteridrivna brandvarnare.

 • Toggle

  Bilpool/Cykelpool

  Föreningen är ansluten till en bilpool via Sunfleet som kommer att ha två bilar tillgängliga på gårdsgatan strax utanför infarten till garaget. Brf Ljuspunkten tecknar ett Sunfleetabonnemang under fem år. Som medlem i föreningen kan du nyttja abonnemanget mot uppvisande av körkort, du betalar endast för själva nyttjandet, föreningen står för abonnemangskostnaden. Till föreningen hör också el- och lådcyklar som går att boka/hyra via Sunfleet.

 • Toggle

  Bokningssystem

  Föreningen kommer att ha ett bokningssystem där bokningar av föreningens gemensamma utrymmen/platser sker via en app i egen smartphone.

 • Toggle

  Miljöbyggnad

  Husen kommer att klassas i enlighet med miljösystemet miljöbyggnad.

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Hall/Alkov

  Golv: Lackad ekparkett, 3-stav
  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit
  Vägg: Målning, vitt
  Tak: Målning, vitt
  Övrigt:Säkerhetsdörr med tittöga och mekanisk ringklocka, tidningshållare utanför tamburdörr. Grå fönsterbänkar, kapphylla och garderober enligt bofaktablad. Multimediaskåp för el och media, brandvarnare, lamp och eluttag.

 • Toggle

  Vardagsrum

  Golv: Lackad ekparkett, 3-stav
  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit
  Vägg: Målning, vitt. 
  Tak: Målning, vitt
  Övrigt: Grå fönsterbänkar, garderober enligt bofaktablad. Lamp, media- och eluttag.

 • Toggle

  Sovrum

  Golv: Lackad ekparkett, 3-stav
  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit
  Vägg: Målning, vitt
  Tak: Målning, vitt
  Övrigt: Grå fönsterbänkar, garderober enligt bofaktablad. Lamp, media- och eluttag.

 • Toggle

  Kök/Matplats

  Golv: Lackad ekparkett, 3-stav
  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit
  Vägg: Grått stänkskydd
  Tak: Målning, vitt
  Övrigt: Vitvaror och skåpssnickerier enligt bofaktablad (Diskmaskin endast i lägenheter om 2 rum och kök). Vita luckor med kromade handtag (stående på väggskåp/liggande på bänkskåp) samt vit takanslutning och sparksockel. Vit lucka för spiskåpa. Möjlighet till källsortering i 3 kärl. Grå laminatbänkskiva med rak kant och infälld spishäll och rostfri diskho, ettgreppsblandare. Grå fönsterbänkar.
  Lamp- och eluttag: Belysning och eluttag under väggskåp.

 • Toggle

  Wc/Dusch/Bad

  Golv: Klinker 15x15, grå med grå fog
  Vägg: Kakel 40x20 cm, vit blank, rak liggande sättning, grå fog
  Tak: Målning, vitt
  Övrigt: Tvättmaskin, torktumlare eller kombinerad tvättmaskin och torktumlare enligt bofaktablad. Vit laminatbänkskiva med rak kant ovan vitvaror samt vitt väggskåp inklusive belysning och eluttag under skåp (Belysning endast vid TM och TT. Ej vid KM). Golvstående vit toalettstol. Duschdraperiskena, duschblandare och duschset. Handduksstång (ej med värme). Toalettpappershållare och två stycken 1-kroksbeslag levereras lösa för egen borrfri uppsättning. Vit kommod inklusive tvättställ och ettgreppsblandare. Spegel med belysning. Komfortgolvvärme inklusive termostat. Takarmatur. Eluttag vid spegel

 • Toggle

  Balkong/Entrébalkong

  Golv: Betong
  Vägg: Fasadvägg
  Tak: Gråvitmålad betong med ljudabsorbent (om balkongplatta ovan)
  Övrigt: Räcke av glas vid gavellägenheter samt norrfasad. Smidesräcke i övriga lägenheter förutom för de om 28 kvm där det både är smides och glasräcke. Strömställare, eluttag och armatur på vägg (Armatur enbart för lägenheter om 2 rum och kök)

 • Toggle

  Uteplats mot gård

  Golv: Grå markplattor
  Vägg: Fasadvägg
  Tak: Gråvitmålad betong med ljudabsorbent (om balkongplatta ovan)
  Övrigt: Strömställare, eluttag och armatur på vägg (Armatur enbart för lägenheter om två rum och kök).

 • Toggle

  Uteplats mot gata

  Golv: Grå markplattor
  Vägg: Fasadvägg
  Tak: Gråvitmålad betong ovan dörr
  Övrigt: Mur och trappa i betong