Glasstårta

Gör en hemgjord glasstårta till midsommar så är efterrätten förberedd när gästerna kommer. Underbart god med chokladkaksbotten och egentillverkad glass smaksatt med hallon som toppas med smält mörk choklad och garneras med hallon och jordgubbar.

8 portioner
Tillagningstid: 30 min + minst 6 timmar i frysen

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 förpackningar choklad kex t ex Oreos (à 176 g)
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g sötad kondenserad mjölk
  • 225 g hallon
  • 100 g choklad, hackad
  • 250 g jordgubbar
  • 250 g hallon

Gör så här

  1. Smält smöret. Mixa kakorna till ett smul i matberedare och blanda med smöret.
  2. Tryck ut i en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
  3. Vispa grädden och blanda i kondenserad mjölk och hallon. Häll i formen och ställ i frysen minst 6 timmar.
  4. Smält chokladen över ett vattenbad. Låt svalna i rumstemperatur tills den tjocknar något.
  5. Droppa chokladen med t ex en sked längs med kanten på tårtan så att den rinner ner en bit. Garnera med jordgubbar och hallon.

Recept Coop provkök och foto Gustav Elliot