8 portioner
Tillagningstid: 30 min + minst 6 timmar i frysen
Ingredienser
- 75 g smör
- 2 förpackningar choklad kex t ex Oreos (à 176 g)
- 5 dl vispgrädde
- 400 g sötad kondenserad mjölk
- 225 g hallon
- 100 g choklad, hackad
- 250 g jordgubbar
- 250 g hallon
Gör så här
- Smält smöret. Mixa kakorna till ett smul i matberedare och blanda med smöret.
- Tryck ut i en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
- Vispa grädden och blanda i kondenserad mjölk och hallon. Häll i formen och ställ i frysen minst 6 timmar.
- Smält chokladen över ett vattenbad. Låt svalna i rumstemperatur tills den tjocknar något.
- Droppa chokladen med t ex en sked längs med kanten på tårtan så att den rinner ner en bit. Garnera med jordgubbar och hallon.
Recept Coop provkök och foto Gustav Elliot