4 portioner
Tillagningstid: 30 min
Ingredienser
- 500 g laxfilé
- 250 g grön sparris
- 125 g rädisor
- 500 g gemsallad
- 1 kruka dill, grovhackad
- 1/2 kruka gräslök, finhackad
- salt och peppar
- 800 g ugnsrostad potatis
Nobisdressing
- 2 ägg
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk dijonsenap
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 2 1/2 dl neutral olja
- 3 msk kallt vatten
- 1/2 kruka gräslök, finhackad
Gör så här
- Nobisdressing: Koka äggen 3 min. Gröp ut äggen ner i en bunke och tillsätt vinäger, senap och vitlök. Mixa med stavmixer. Droppa sakta i olja under mixningen och mixa till en slät sås. Tillsätt ev vatten och smaka av med salt. Rör ner gräslöken.
- Salta laxen runt om. Grilla/ugnsbaka till innertemperatur 45–52°. Grilla/stek sparrisen kort.
- Hyvla rädisorna tunt. Fördela salladsbladen på ett stort fat. Skär sparrisen och bryt laxen i bitar.
- Lägg ut på salladen, strö över rädisor, ringla över dressingen. Toppa med dill och gräslök och ev salt och peppar. Servera med potatisen.
Recept Sara Begner coop.se
Foto Eva Hildén.