Bjud in Riksbyggens experter till din panel i Almedalen
Riksbyggen finns på plats under årets Almedalsvecka och arrangerar två egna seminarier tisdagen den 5 juli på Teaterskeppet med temat framtidsspaning – "Var och hur ska alla bo i framtiden?" och "Kan grön omställning bli hållbar inställning". Riksbyggens experter står också till förfogande för paneler om hållbarhet, digitalisering, bostadsbyggande, fastighetsförvaltning, stadsutveckling och bostadspolitik.
En stor del av vårt engagemang i Almedalen är också att delta i seminarier, paneldebatter eller rundabordssamtal som arrangeras av andra aktörer och organisationer. Söker du en expert inom ovanstående område, hör gärna av dig till oss på Riksbyggen.
– Efter några års uppehåll under pandemin ser vi nu på Riksbyggen fram emot ett genomförande av Almedalsveckan "på riktigt". Riksbyggen driver aktivt frågor som bland annat handlar om ungas möjlighet att skaffa sin första bostad, hur tempot den grön omställning av det befintliga bostadsbeståndet ska kunna höjas och hur vi ska klara av att få fram fler anpassade bostäder till en åldrande befolkning, säger Mårten Lilja, vice vd och ansvarig för Riksbyggens bostadspolitiska arbete.
Välkommen till Teaterskeppet tisdagen den 5 juli!
Var och hur ska alla bo i framtiden - Kl 12.45-13.45
Kan grön omställning bli hållbar inställning - Kl 14.00-14.45
Våra experter som finns på plats under Almedalsveckan:
Johanna Frelin, vd Riksbyggen. Johanna är utan tvekan en av fastighetsbranschens mest spännande ledare. Har under våren kunnat presentera ett rekordresultat för Riksbyggen och är djupt engagerad inom hållbarhet, innovation, digitalisering och ledarskap.
Mårten Lilja, vice vd och chef för Affärsområde Bostad. Ansvarig för Riksbyggens bostadspolitiska arbete. Affärsområde Bostad ansvarar bland annat för markstrategi, förvärv av byggrätter och nyproduktion av hyres- och bostadsrätter, egna hem samt boende i kooperativ hyresrätt.
Lina Öien, chef för hållbar utveckling med ansvarar för Riksbyggens strategiskt hållbarhetsarbete. Lång erfarenhet av hur vi konkret ökar takten i omställningen till ett hållbart samhälle. Betydelsen av effektiva processer och digitalisering är också Linas områden.
Karolina Brick, hållbarhetschef Riksbyggen. I spetsen för Riksbyggens hållbarhetsarbete när det gäller såväl nyproduktion av bostäder som fastighetsförvaltning. Ökat fokus på klimatomställningen, gröna åtgärder inom det befintliga bostadsbeståndet och social hållbarhet är några av hennes hjärtefrågor.
Mari-Louise Persson, miljö- och energichef på Riksbyggen på Riksbyggen. Kan allt från energilagring i begagnade bussbatterier till effekten av solpaneler. Mari-Louise arbetar med allt från framtidens energisystem, mobilitet och till att bidra till att boende i hus som Riksbyggen förvaltar ska kunna bo och leva mer hållbart i vardagen.
Sofia Berg Horner, chefsjurist på Riksbyggen. Expert inom rättsområdena för bostads- och hyresrätter och föreningsrätt samt inom GDPR.
Delar av Riksbyggens bostadspolitiska ståndpunkter:
- Införande av ett startlån, till exempel Riksbyggens förslag om UngBolån, som underlättar inträdet på bostadsmarknaden för unga vuxna.
- Behåll investeringsstödet för byggande av hyresrätter. Investeringsstödet har stor betydelse för att hålla byggvolymerna av hyresrätter uppe.
- Grönt stöd till bostadsrättsföreningar. Riksbyggen efterlyser ett statligt stödpaket till bostadsrättsföreningar som är enkelt att använda, som ROT-avdraget. Stödet bör omfatta fyra områden: Energiåtgärder, klimatanpassning, biologisk mångfald samt cirkulär ekonomi.
Läs mer Riksbyggens bostadspolitiska arbete på Riksbyggen Opinion.
För mer information:
Johanna Bjurskog, bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare, 072-465 66 92
johanna.bjurskog@riksbyggen.se
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66
hakan.andersson@riksbyggen.se