Riksbyggen säljstartar sista etappen i kvarteret Futura i Göteborg - adderar ytterligare 66 lägenheter 2024-06-04, kl 08:00

Riksbyggen säljstartar sista etappen i kvarteret Futura i Göteborg - adderar ytterligare 66 lägenheter

Riksbyggen öppnade nyligen upp för försäljning av 66 lägenheter i sista etappen i kvarteret Futura i Göteborg med Brf Futura Götaverksgatan. När etappen är färdig har Riksbyggen bidragit med nära 200 bostäder i kvarteret. Planerad inflyttning sker redan nu i sommar.

Brf Futura Götaverksgatan består av 66 lägenheter med 1 till 4 rum och kök. Storlekarna på lägenheterna varierar från 28 till 96 kvadratmeter. Föreningen ligger i kvarteret Futura, med ett vattennära läge mellan Lindholmhamnens småbåtshamn och den planerade Karlastaden. Föreningen består av två sammanbyggda huskroppar, varav den största har sju våningar med lägenheter inklusive entréplan med kommersiella lokaler. Husen är certifierade enligt Miljöbyggnad nivå Silver, har sedum och solceller på taken och på gården används återbrukad natursten.

Alla husen i kvarteret Futura är byggda runt en grönskande innergård för de som vill odla, umgås eller bara njuta av tillvaron. Det finns en stor gemensamhetslokal med högt i tak för både vardag och fest och ett praktiskt cykelfixarrum. Inflyttning kan se redan nu i sommar.

- Det känns fantastiskt roligt att få påbörja försäljningen av den sista etappen i kvarteret Futura. Vi har lagt stor vikt vid social hållbarhet, bostädernas omgivning och valet av utformning. Vårt mål har varit att skapa en miljö där flera generationer kan mötas och vi har anpassat boendeformerna så att unga vuxna lättare kan komma in på bostadsmarknaden, säger Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen i Göteborg.

Riksbyggens bostadsprojekt i kvarteret Futura:

Brf Futura Lindholmsallén 91 lägenheter (1–4 rok)
Första etappen som färdigställdes i vintras. 91 välplanerade bostadsrättslägenheter. Allt från yteffektiva 1:or till rymliga 4:or. Sju av lägenheterna i föreningen kommer att upplåtas med Riksbyggen Hyrköp där den boende hyr en färdigmöblerad lägenhet med köpoption. Parkering sker i det gemensamma garaget under innergården och de boende har även tillgång till en övernattningslägenhet för gäster.

Khf Futura Clara 40 mindre lägenheter, varav 8 coliving.
De 40 bostäderna i Futura Clara upplåts med kooperativ hyresrätt. Upplåtelseformen innebär att den kooperativa hyresrättsföreningen äger och styr sin fastighet. Förvaltningen sker i samarbete med Riksbyggen. Den som tecknar en kooperativ hyresrätt betalar en låg upplåtelseinsats och ”självkostnadshyra”. Upplåtelseinsatsen återbetalas vid avflyttning och lägenheten går tillbaka till föreningen. Futura Clara är skapat för unga vuxna och vänder sig till dig som är mellan 18-35 år.

Brf Futura Götaverksgatan 66 lägenheter (1–4 rok)
Avslutande etappen i kvarteret Futura. Föreningen består allt från yteffektiva och smart planerade 1:or till rymliga 4:or perfekta för hela familjen. Parkering sker i det gemensamma garaget under innergården och de boende har även tillgång till en övernattningslägenhet för gäster.

Mer om Brf Futura Götaverksgatan

För mer information:
Dzejna Wallin, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Storgöteborg, 031-175631
dzejna.wallin@riksbyggen.se
Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg, 031-704 56 12
martin.lundblad@riksbyggen.se

Bilder