Riksbyggen säljstartar eftertraktade kedjehus i Björlanda Ängar i Göteborg 2024-08-21, kl 07:00

Riksbyggen säljstartar eftertraktade kedjehus i Björlanda Ängar i Göteborg

Den 28 augusti öppnar Riksbyggen upp för försäljning av den första etappen kedjehus belägna vid kusten i Björlanda Ängar, Hisingen i Göteborg, med planerad inflyttning sommaren 2026. Utöver kedjehusen kommer Riksbyggen att tillföra flera bostadsrättslägenheter i området.

Riksbyggens totalt 17 kedjehus i Terrasslunden är äganderätter och ligger i Björlanda Ängar på Hisingen i Göteborg. I en första etapp släpps nu tio hus till försäljning med planerad inflyttning i juni 2026. Kedjehusen är enfamiljshus i två och en halv plan med sex rum och kök fördelade på 150 kvadratmeter. Husen har en terrass på andra våningen och egen tomt med färdig anlagd trädgård, carport och altan.

- Vi har fått stort intresse för Terrasslunden, vår första etapp i Björlanda Ängar. Moderna hus med bra planlösningar och det attraktiva läget nära natur, hav och storstad är avgörande faktorer, säger Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i Storgöteborg

Kedjehus mellan stad och hav
Björlanda Ängar har närhet till både naturen och storstadens centrum. Dessutom byggs ett nytt närcentrum med kollektivtrafik, butiker och serviceställen i området. Kedjehusen placeras nära skogen med promenadavstånd till torget.

Området som expanderar med friidrottsarena, apotek och planerat äldreboende, har redan barnomsorg och skola samt bibliotek och idrottshall.

Utöver de 17 kedjehusen i Terrasslunden kommer Riksbyggen att bygga bostadsrättslägenheter.

Mer om Terrasslunden som har säljstartsvisning den 28 augusti mellan 17:30-19:00.

Äganderätt - vanligaste formen av äganderätt är småhus, det vill säga en- eller tvåbostadshus.

För mer information:
Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i Storgöteborg
martin.lundblad@riksbyggen.se 031-704 56 12.

Dzejna Wallin, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Storgöteborg, dzejna.wallin@riksbyggen.se 031-175631

Bilder