Pressinbjudan: Första spadtaget för modernt trygghetsboende i Alvesta den 5 september 2024-08-28, kl 13:30

Pressinbjudan: Första spadtaget för modernt trygghetsboende i Alvesta den 5 september

Runt 300 personer har anmält sitt intresse av att flytta in i det nya trygghetsboendet Tingsbackens Trygga hem i centrala Alvesta. Den 5 september är det dags för det första spadtaget som alla intresseanmälda har fått en personlig inbjudan till.

- Vi är stolta över att kunna erbjuda ett modernt boende för personer som är 65+, där ett rikt socialt liv kombineras med trygghet och stöd som erbjuds av kommunen, säger Per Ribacke, kommunstyrelsens ordförande i Alvesta och tillfällig ordförande i den kooperativa hyresföreningen Tingsbackens Trygga hem.

Byggnaden som planeras att stå klar tidig vår 2026 kommer att bestå av 40 lägenheter, gemensam lokal för aktiviteter och fester och övernattningslägenhet för gäster. Dessutom en lokal för en trygghetsvärd som ska finnas till hands för de boende och anordna aktiviteter. Utomhus planeras det för uteplats och trädgård med möjlighet till odling.

Trygghetsboendet uppförs i form av en kooperativ hyresrätt som har bildats gemensamt av Alvesta kommun och Riksbyggen. De som flyttar in blir medlemmar i föreningen med poster i styrelsen tillsammans med Alvesta kommun och Riksbyggen och får på så sätt inflytande i hur boendet drivs och förvaltas.

- Det är jätteroligt att vi nu kan starta bygget. Vi på Riksbyggen är väldigt glada över vårt samarbete med Alvesta kommun. Med trygghetsboende i form av en kooperativ hyresrättsförening har vi på Riksbyggen hittat en form som är mycket bra både för de boende och kommunen, säger Magnus Laneborg, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Sydost.

Läs mer om Tingbackens Trygga hem i Alvesta

Media är varmt välkomna att vara med under spadtaget och intervjua representanter från kommun, Riksbyggen och byggföretaget HIC om boendet.

Datum och tid: Torsdagen den 5 september, klockan 14.00

Plats: Tingsgatan i Alvesta. Ingången till byggarbetsplatsen ligger på andra sidan Blädingevägen från Bror Pehrssons möbler.

Kontakt för mer information:
Per Ribacke, kommunstyrelsens ordförande i Alvesta och tillfällig ordförande i KHF Tingsbackens Trygga hem, 0472-150 15
per.ribacke@alvesta.se
Magnus Laneborg, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Sydost, 0480 – 57831 magnus.laneborg@riksbyggen.se

Bilder