Välbesökt första spadtag för sista etappen bostäder i Korseberg Vik 2024-08-23, kl 13:00

Välbesökt första spadtag för sista etappen bostäder i Korseberg Vik

I torsdags markerade Riksbyggen starten av den sista etappen i Brf Korseberg Vik bestående av 41 bostäder som ska stå klara inflytt våren 2026.

Riksbyggen påbörjar nu den sista etappen av sitt bostadsprojekt på Korseberg i Vänersborg, som omfattar 41 moderna lägenheter i Brf Korseberg Vik. Istället för det traditionella första spadtaget markerades byggstarten symboliskt med en sprängning på byggarbetsplatsen.

Riksbyggen inledde försäljningen av den första etappen i Korseberg 2016, och när den sista etappen är färdigställd våren 2026 kommer totalt 187 bostäder ha tillförts området genom projekten Brf Korseberg Park, Brf Korseberg Strand (tidigare etapp) och Brf Korseberg Fjärd.

- Det började som en gömd oas där Vänersborgsbor badade och gick härliga parkpromenader och tio år senare kommer området stå helt klart. Detta har vi utvecklat och bevarat till ett trivsamt välkomnande område för de som bor i Riksbyggen föreningar och även för allmänheten, säger Ulrika Nyström, affärsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

Utöver fler besökare deltog Ulrika Nyström, affärsområdeschef för Riksbyggen Bostad, Martin Linsten, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Bohus Vänern, kommunalrådet Benny Augustsson samt köparna Pär och Maud Forsman. Dessa fick även äran att trycka ner pumpen som utlöste sprängningen.

-Efter många år i Göteborg känns det rätt att återvända till Vänersborg, nära vänner och bekanta. Inför pensionen är Korseberg Vik ett perfekt val för oss. Läget är fantastiskt och vi får helt enkelt pendla till Göteborg tills vi går i pension. Det känns som rätt beslut säger Maud Forsman, kommande boende i Korseberg Vik.

Läs mer om Korseberg Vik som också är med på Riksbyggens Stora visningsdag den 15 september.

För mer information:
Karin Ekström, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus-Vänern, 0522-65 44 55 karin.ekstrom@riksbyggen.se
Andreas Ander, projektledare Riksbyggen Bostad Region Sydväst 0522-65 44 72, andreas.ander@riksbyggen.se

Bilder