Nu har de första flyttat in i Riksbyggens nya lägenheter i Inre hamnen i Norrköping 2024-09-12, kl 07:00

Nu har de första flyttat in i Riksbyggens nya lägenheter i Inre hamnen i Norrköping

Förra veckan började de första att packa upp sina flyttkartonger i Brf Kronomagasinet, som ligger i Inre hamnen i Norrköping. Bostadsrättsföreningen, som byggstartades för snart två år sedan, rymmer 46 moderna lägenheter mellan 1-5 rum och kök.

Förra veckan började de första att packa upp sina flyttkartonger i Inre hamnen i Norrköping. Brf Kronomagasinet, som byggstartades för snart två år sedan, rymmer 46 moderna lägenheter mellan 1-5 rum och kök.

- Riksbyggen har en lång tradition av att bygga bostäder i Norrköping och vi är stolta över att vara en del av stadens utveckling. Vi ser nu fram emot att välkomna de nya boende till denna växande stadsdel, säger Åse Ringborg, sälj- och marknadsansvarig Riksbyggen Bostad i Norrköping. I Brf Kronomagasinet har Riksbyggen lagt stor vikt vid gemenskap, hållbarhet och grönska. Här finns både yteffektiva lägenheter och rymliga stadsradhus för hela familjen. För unga mellan 18 och 35 år erbjuds Hyrköp.

Huset har solceller, gröna tak och odlingsmöjligheter för de boende. Genom en blandning av trä och varierad tegelfasad harmonierar huset med den historiska hamnmiljön. Föreningen har, utöver en gemensamhetslokal med egen terrass och växthus, ytterligare en takterrass och ett övernattningsrum för långväga gäster. För att uppmuntra till cykling finns en cykelpool och en cykelverkstad.

Bland de första att flytta in var Ove Karlsson.

- Jag gillar verkligen Riksbyggen, de är proffsiga och väljer fina material till sina hus. Jag har bott i Riksbyggens hus tidigare, bland annat i ett prisbelönt hus i Nyköping, som var väldigt fint. Nu flyttar jag in i en tvåa med en enorm balkong mot vattnet, och jag känner mig otroligt välkommen, säger Ove.

För mer information:
Åse Ringborg, sälj- och marknadsansvarig Riksbyggen Bostad i Norrköping. , 011-21 95 35 asebirgitta.ringborg@riksbyggen.se

Läs mer om Brf Kronomagasinet
Läs mer om Riksbyggens Hyrköp

Bilder