Tillsammans arbetas det för att utreda Älvsbyns kommuns  boendeportfölj 2024-09-19, kl 11:30

Tillsammans arbetas det för att utreda Älvsbyns kommuns boendeportfölj

Den 17 september hölls det officiella uppstartsmötet för Älvsbyns kommuns utredning kring framtida boendeportfölj. Vid mötet deltog politiker, tjänstemän och representanter från Riksbyggen, som nyligen vunnit upphandlingen som samarbetspartner. Tillsammans ska vi kartlägga behovet av boenden för äldre samt personer i behov av vård och omsorg.

Bakgrunden till samarbetet är att kommunstyrelsen i mars 2024 gav kommunchefen i uppdrag att upphandla en partner för att utreda behoven av boenden i kommunen. Riksbyggen vann upphandlingen och kommer, i samarbete med kommunen, att genomföra en behovsanalys och ta fram ett beslutsunderlag. I behovsanalysen kommer projekt- och styrgrupp titta på bland annat boendemiljö,
arbetsmiljö och kostnadseffektivitet. Under mötet betonades vikten av att arbeta tillsammans, både inom kommunen och med Riksbyggen.

– Det är glädjande att vi nu officiellt startar detta viktiga arbete. Med en växande äldre befolkning behöver vi veta behovet för att sedan se över vår boendeportfölj och ta fram hållbara lösningar för både äldre och personer med vård- och omsorgsbehov, säger Johan Dahlqvist, kommunstyrelsens ordförande.

Behovsunderlag kommer att presenteras i början av 2025.

- Nu kör vi. Att få utreda och utveckla Älvsbyns boendeportfölj känns som ett hedrande uppdrag där vi samlar all erfarenhet och kompetens, säger Yvonne Westerlund, projektledare för utredningsfasen.

Bilder